Спеціальності, які потрібні економіці сьогодні - коментар Сергія Тігіпка

12.07.2012 13:09 Економіка
Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко розповів кореспонденту "СК", які спеціальності сьогодні потрібні економіці країни

- Перше, на щоб я звернув увагу, – це ІТ‑сфера. Нам сьогодні по країні потрібно 30 тис. програмістів. У найближчі п’ять років, порахували ІТ‑компанії, їм знадобляться 50 тис. працівників.

Сьогодні служба зайнятості вже почала відпрацьовувати прискорені курси перепідготовки програмістів з тих спеціалістів, у яких основними предметами були фізика та математика. До речі, заробітна плата у програмістів 1200 доларів. Це перша позиція. Друга – інженерно-технічні спеціальності. У нас багато юристів і економістів, які здобули вищу освіту та не можуть знайти роботу за спеціальністю і перекваліфіковуються. Натомість бракує інженерів, технологів.

Також нас дуже цікавлять спеціалісти, які працюють на селі. Країні не вистачає дільничних лікарів. Сьогодні ми вже стимулюємо лікаря та вчителя, які працюють у сільській місцевості. Минулого року 4 тис. лікарів і вчителів висловили бажання працювати в селі. Вони отримали стартові виплати у 5500 грн, що для села – непогані гроші. Якщо місцева влада ще й допоможе з житлом, то для молодої родини це є дуже дієвим стимулом. Владі, зокрема і в соціальній сфері, не треба займатися теорією. Влада повинна бути дієвою – треба показувати результат, - сказав Сергій Тігіпко.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №83 від 12.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта