ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 працюватимуть і виконуватимуть нове замовлення

19.09.2012 09:41 Економіка
http://uaport.net http://uaport.net
В даний час змінити систему подачі тепла практично неможливо – це вимагало б обладнання індивідуальних котелень і призвело б до збільшення собівартості виробництва теплової енергії.

Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, пише сайт ХОДА.

За словами губернатора, харківські ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5 виробляють електроенергію, і в разі, якщо вони не будуть генерувати і продавати електрику, тепло буде коштувати в десятки разів дорожче, ніж зараз. В даний час потужності України з виробництва електроенергії більше, ніж попит на неї на зовнішньому і внутрішньому ринках. Тому проблема зупинки ТЕЦ – не тільки в боргах перед НАК «Нафтогаз України» за поставлений газ.

- Я не виключаю, що виробництво електроенергії в країні до 1 жовтня буде перерозподілено таким чином, що ті підприємства, які займаються виробництвом електроенергії та не задіяні в системі центрального опалення мегаполісів, в цей період працювати не будуть, а такі, як ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5, отримають замовлення на виробництво електроенергії, будуть запущені і почнуть давати тепло харківським споживачам, – повідомив Михайло Добкін.

Нагадаємо, раніше Михайло Добкін говорив про створення великого підприємства типу Київенерго дозволить об'єднати ТЕЦ-3, ТЕЦ-5 та Харківські теплові мережі та знизити ціни на електроенергію.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта