Тонну цукру продав Харківцукорзбут в СНД вперше за часів Незалежної України

26.02.2013 12:44 Економіка
http://expert.ru http://expert.ru

У нашій державі з'явилася можливість реалізувати цукор за її межі, в першу чергу, в країни СНД.

За словами генерального директора асоціації “Харківцукор” Юрія Ільченка, в України є можливість виробляти на експорт ще як мінімум 500 тисяч тонн цукру. 

- У лютому компанія “Харківцукорзбут” із законтрактованих 10 тисяч тонн експортувала уже одну тисячу тонн цукру в країни СНД, - зазначив Юрій Ільченко.

Це перша така угода продажу цукру з території Харківської області за роки незалежності. Такі торгові операції і надалі будуть продовжуватися.

За словами Юрія Ільченка, нам треба продовжувати розвивати такі ринки. Україна традиційно була експортером цукру та майже 60% цукру відвантажувалось за кордон і цю традицію необхідно відновлювати. А ще слід і далі вести діалог з Росією, Казахстаном, Білорусією про запровадження вільного ринку цукру.

- Кожна з цих країн вимагає 340 доларів ввізного мита за одну тонну цукру, це практично є забороною на ввезення українського цукру в ці країни. Щоб стабілізувати ціну на цукор, необхідно також захистити свій внутрішній ринок, - зазначив гендиректор асоціації “Харківцукор”.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта