Трасу Київ-Харків-Довжанський обладнали за європейськими стандартами

05.07.2012 12:52 Економіка
Реконструйована автомобільна траса від селища Комунар, що в Валківському районі, до кордону з Полтавською областю відповідає сучасному європейському рівню.

Про це сьогодні в ході огляду ділянки дороги Київ-Харків-Довжанський повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

   За його словами, ремонт дороги розпочався в травні і проводився в рамках програми підготовки Харківської області до Євро-2012. Тут відремонтовано 66 км дорожнього полотна, встановлено 397 дорожніх знаків та 5 км бордюрного каменю і по всій довжині нанесена розмітка.

- Основне завдання, яке стояло перед нами, – зробити сучасну дорогу європейського рівня, - підкреслив Валентин Дулуб. - Це означає, що і за якістю, і по ширині вона повинна відповідати прийнятим у Європі стандартам, тому на окремих ділянках проїжджу частину було необхідно розширити. Місцями дорога була настільки вузькою, що її довелося збільшити до 5 метрів. Тепер ширина проїжджої частини скрізь складає 12 метрів. На ремонтні роботи  виділено 320 млн грн і вже освоєно 230 млн грн. Також буде організовано освітлення і продовжиться встановлення  колесовідбійників.

Окрім цього, підрядники повністю упорядкували територію, прилеглу до дороги, та міста Валки, вивезли сміття, вирубали бур'яни і близько 35 км порослі. Уздовж дороги було встановлено чотири пункти відпочинку: два на в'їзді до Харкова і два на кордоні Харківського та Валківського районів.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта