Ціна хліба. Хто з хлібопекарів Харківщини порушує домовленості та завищує ціни

26.02.2013 07:00 Економіка
http://atn.ua http://atn.ua
Хлібзавод у Харкові не знизив ціну на білий хліб. Порушуючи домовленості із ХОДА, хлібзавод продає хліб по 3 грн замість 2,50.

Про це в ході "прямої лінії" у газеті "Вечерний Харьков" повідомив голова харківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Анатолій Косолапов.

За його словами, 15 січня у Харкові подорожчали соціальні сорти хліба на 3 - 13%. Харківське обласне територіальне відділення АМК стразу ж відреагувало на цю ситуацію і вже 18 січня направили і Салтівському, і Кулиничівський хлібозаводам рекомендації терміново знизити ціни і утриматися від подальшого їх підвищення.

25 січня, щоб стримати ціну на хліб, був підписаний меморандум взаєморозуміння між ХОДА, пекарями та торговельними мережами. І вже 28 січня в більшості торговельних мереж Харківської області відзначено зниження цін на хліб соціальних сортів. Так, за інформацією облстату, середня ціна на хліб з борошна 1-го сорту знизилася по області на 8,2% - до 4,47 грн. за 1 кг (у минулому році - 4,54 грн.), на хліб з житньо-пшеничного борошна на 2,3% - до 4,68 грн. за 1 кг (у минулому році - 4,79 грн.). За нашими даними, хлібозавод «Салтівський» знизив ціну на хліб на 2 - 13% - в залежності від сорту, але і Кулиничівський хліб пшеничний подовий теж подешевшав: з 2,74 грн. До 2,50, тобто майже на 9%.

Але, за попередніми даними, деякі хлібоприймальні і борошномельні підприємства необгрунтовано збільшили розцінки на окремі послуги. Відповідно, подорожчання позначилося на вартості борошна і в кінцевому підсумку лягло на плечі споживача. Зараз ми спільно з облдержадміністрацією розбираємося в цьому питанні.

Автор: Администратор сайта