Ціна на цукор на Харківщині не підвищиться до січня-лютого

28.11.2012 10:39 Економіка
http://finance.bigmir.net http://finance.bigmir.net

За прогнозами фахівців роздрібні ціни на цукор до січня-лютого  наступного року  не мають підвищитися.

Як розповів генеральний директор господарської асоціації “Харківцукор” Юрій Ільченко сільгосппідприємствами області було викопано 921 тис. тонн цукрових буряків.

- Роботи з викопування цукрових в господарствах були організовані на високому рівні і вдалося їх завершити в оптимальні строки, звісно коли це дозволяли погодні умови, - зазначив Юрій Ільченко. - До того ж, наснаги додає і те, що в цьому році аграрії спромоглися зібрати і щедріший ужинок. У середньому по області врожайність склала 369 центнерів на круг. Запорукою цього стало впровадження новітніх землеробських технологій, а ще в господарствах вклали в землю необхідну кількість коштів, для того аби підвищити її родючі якості.

Зараз на цукрові заводи Харківщини вже надійшло понад 830 тис. тонн цукросировини і  вироблено понад 96 тис. тонн цукру. Взагалі ж, в регіоні націлюються  на виробництво 105 тис. тонн цукру і на це потрібно ще десь два тижні.  Цей обсяг виробленого “солодкого” продукту цілком забезпечить усі потреби харків'ян.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта