Турбоатом повинен залишатися державним підприємством - Сергій Тігіпко

06.07.2012 13:55 Економіка

Держава розроблятиме способи підтримки великих промислових підприємств.

Про це після візиту на Державне підприємство “Турбоатом” заявив віце-прем'р-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

За словами Тігіпка, підприємство подолало кризу і має державні і приватні замовлення. Тому держава шукатиме шляхи пдтримки подібних підприємств в Україні.

 - У свій час вони виробляли турбини для малої енергетики, малих гідро і теплостанцій, це особливо важливо для гірських районів: Прикарпаття, Карпат, - говорить Сергій Тігіпко. - Підприємство активно інвестує у переобладнання: старі станки на ручному управлінні, зараз додається програмний продукт і вони починають працювати на програмному забезпеченні у три зміни без зупинки. Треба подивитись, щоб ці затрати не обкладались податками. Може відстрочку по НДС давати на таке обладнання.

Таким підприємствам потрібна підтримка, коли вони виходять на тендери, часто певне передфінансування повинно бути з боку держави. По-третє, сьогодні висока кредитна ставка. Для таких підприємств важливо знаходити кошти, щоб підтримувати експортерів, знизити кредитну ставку.
Сергій Тігіпко дав доручення генеральному директору “Турбоатома” Віктору Суботіну разом із колегами з інших підприємств ( “Заря” (Миколаїв), “Антонов” (Київ) і з харківськими підприємствами, подшипниковим заводом) доповісти про проблеми підприємств міністерству, щоб ці питання взяли в роботу.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта