Туристичний збір запроваджено у Харкові з 1 січня

13.02.2013 11:08 Економіка
http://cit.ua http://cit.ua

Податківці нагадують, що відповідно до рішення 4 сесії Харківської міської ради 6 скликання «Про врегулювання питань справляння податків на території міста Харкова відповідно до норм Податкового кодексу України» від 12.01.2011 року № 126/11 з 1-го січня 2013 року в м. Харкові запроваджено туристичний збір.

Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Ставка туристичного збору встановлена у розмірі 1 відсоток до бази оподаткування збору. До вартості проживання не включаються витрати на харчування чи побутові послуги (прання, чистка, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни), телефонні рахунки, оформлення закордонних паспортів, дозволів на в’їзд (віз), обов’язкове страхування, витрати на усний та письмовий переклади, інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду (пп.268.4.2 п.268.4 ст.268 ПКУ).

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова Харківської області ДПС

Автор: Администратор сайта