Твердопаливні котли масово купують на Харківщині. Газові ніхто не бере (ФОТО)

29.09.2014 14:08 Економіка
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Цієї зими газові котли на Харківщині люди майже не замовляють, а от твердопаливні набирають популярності.

Про це розповіли на харківському підприємстві «Станкінпром» у п’ятницю, 26 вересня. Щомісяця тут виробляють від 20 до 30 таких котлів.

- Коли не було проблеми з газом, все населення в переважній більшості купувало газові котли. Твердопаливні вважалися минулим століттям. До них не поверталися. Нам довелося терміново відреагувати на сьогоднішні запити населення і перейти на їхнє виготовлення. Газові котли сьогодні в магазині не купують, - розповів директор дослідного виробництва “Станкінпром” Олександр Плоткін.


Це при тому, що що вони економлять 40 % блакитного палива. Раніше їх виготовляли близько 50 на місяць.

А от на твердопаливні котли черга на місяць вперед. Нині на виготовлення цього обладнання черга із 150 замовників. За його словами, такі котли підходять більше для приватного сектора.

- Ажіотаж розпочався десь в липні, коли почали говорити про те, що буде важка зима і невідомо, яка буде ситуація з опаленням для населення, і що організаціям необхідно переходити на альтернативні джерела опалення, - розповів Олександр Плоткін.

Використовувати твердопаливні котли можна на площі приміщення від 60 кв. м. Є і котли, що можуть опалювати будинок площею у 300 кв. м.

Ціни на них від 4 до 15 тис. грн.

Також підприємство виготовляє котли для великих підприємств і для населених пунктів.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта