У бюджеті області не вистачає грошей. Користувачі надрами не хочуть платити податок

14.11.2014 07:28 Економіка
lukyanova.biz lukyanova.biz
Відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету.

За інформацією Департаменту фінансів облдержадміністрації, додаткова дотація спрямовується на забезпечення виплати заробітної плати у тих районах та містах області, де існують проблеми.

Зокрема, директор департаменту Сергій Овсянніков повідомив, що кошти у сумі 4 млн грн надійдуть до м. Куп’янськ, 2 млн 950 тис. грн - до м. Лозова; 85 тис. грн - до Первомайського та 800 тис. грн - до Борівського районів.

Наразі, як розповів Сергій Овсянніков, проводиться відповідна робота з Міністерством фінансів України щодо виділення Харківській області 140 млн грн. Такої суми вистачить, щоб не допустити у поточному році заборгованості з виплати заробітної плати.

Члени постійної комісії погодили виділення коштів додаткової дотації з державного бюджету на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів у сумі 8 млн 651,4 тис. грн.

Обговорюючи виконання дохідної частини бюджету області у поточному році, депутати звернули особливу увагу на недоотримання коштів від плати за користування надрами. Бюджет області вже недоотримав 4 млн 828 тис. грн, а це 50 % від суми, яка має надійти у цьому році.

Голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна виступила з ініціативою провести відповідну роботу з тими керівниками підприємств, які не виконують бюджетні зобов’язання, та запросити їх на одне з найближчих засідань постійної комісії.

Дохідна частина обласного бюджету за 9 місяців 2014 року виконана на 93,7%, повідомив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Овсянніков.

Автор: Администратор сайта