У Добкіна готуються до наступного року всупереч календарю майя

30.11.2012 10:37 Економіка
Колаж СК Колаж СК
На Харківщині не вірять у кінець світу – очікують сильних морозів та снігопадів. Тому будують нові котельні та готують снігоприбиральну техніку.

Харківська область на 100% забезпечена снігоприбиральною технікою – дорожні та комунальні служби підготували 500 одиниць транспортних засобів. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб на засідання спільної колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради.

Також в області заготовлено 57,7 тис. тонн піску, є запас технічної солі в кількості 7 тис. тонн і 272 тонни соляного розчину для обробки дорожнього покриття у зимовий час.

Перший заступник доповів, що в цьому році Харківська область була однією з кращих у підготовці до опалювального сезону, в регіоні активно впроваджувалися енергозберігаючі технології, зокрема у селищі Караван та Богодухові були побудовані сучасні котельні на твердому паливі, ККД яких – 92%.

За його словами використання альтернативного палива дозволить зекономити до 1,5 млн грн.

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що в разі успішної роботи котелень в наступному році на їх будівництво буде виділено більше коштів.
– Ми подивимося, як будуть працювати ці пілотні проекти протягом зими, порахуємо, у що вони реально обійшлися бюджету і якою буде економія. І якщо ми побачимо ті розрахункові показники, які були заплановані, то в наступному опалювальному сезоні будемо фінансувати тільки котли на альтернативних видах палива, – підкреслив губернатор.

Він зазначив, що за Харківщина платить за тепло вчасно – рівень розрахунків населення за послуги теплопостачання становить 109,9%.

– Високий рівень розрахунків нам необхідно тримати протягом усього опалювального сезону. Це дозволить нашим теплопостачальним підприємствам своєчасно розраховуватися за спожитий газ і електроенергію, – підкреслив перший заступник губернатора.

Також він повідомив, що рівень розрахунків установ, що фінансуються з державного бюджету складає 98,0%, з місцевих бюджетів – 90,4%, обласного бюджету – 104,9%, інших споживачів – 107,1%.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта