У Добкіна створять ще один департамент

21.05.2013 11:52 Економіка
http://www.visti.ks.ua/ http://www.visti.ks.ua/
Під час засідання Комітету з економічних реформ було прийнято рішення про створення ще одного департаменту з підвищення конкурентоспроможності області у ХОДА.

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що свого часу Президент України Віктор Янукович поставив завдання стосовно піднесення економіки в регіонах. 

- У силу об'єктивних причин, а саме світової економічної кризи, слід шукати дієві шляхи у виконанні цього завдання. У першу чергу, це залучення інвестицій в економіку країни та поліпшення бізнес-клімату, а тому вже настав час для створення такого департаменту, тим більше що в нас вистачає підприємств, що мають закордонних партнерів, - наголосив Михайло Добкін.

До речі, чимало країн світу свого часу опікувалися цим питанням і досягли вагомих здобутків. Зокрема, як розповів заступник губернатора Юрій Сапронов, Саудівська Аравія ще у 2006 році створила національний центр конкурентоспроможності. І вже за п'ять років ця держава суттєво покращила свої показники в різних економічних рейтингах.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта