У харківському Лісопарку створять ще один парк

27.08.2012 14:21 Економіка
Члени комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування рішення створити в Лісопарку ландшафтний парк прийняли одностайно.

Як розповів перший заступник начальника державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області Михайло Кушнірський, з обласного фонду охорони навколишнього середовища у 2012 році було виділено 98 тисяч гривень на розробку проекту та створення ландшафтного парку. Загальна площа його буде сягати 1,1 тис. гектарів.

- Станом на 1 серпня природно-заповідний фонд області нараховує 240 територій. Цей парк зробить свій внесок у збільшення природно-заповідного фонду, - стверджує Михайло Кушнірський. - Парк ділитиметься на 2 зони: заповідну – у центрі парку та регульованої рекреаційної для організації різних видів відпочинку та туризму.

Харківський лісопарк має найбільшу площу серед йому подібних в Україні. Серед дерев, що ростуть у ньому, -  в переважній більшості дуби, серед яких 200-літні і навіть 400-літні старожили. На території зростає 6 видів рослин, мешкає 23 види тварин, які занесені до Червоної книги України та 5 видів тварин, які занесені до європейського Червоного списку. Надання природоохоронного статусу цієї території забезпечить збереження цінних природних комплексів регіону.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта