У продукції «Рошен» знайшли цвілеві гриби

28.10.2013 07:00 Економіка
http://zn.ua/ http://zn.ua/
Росія заявила, що продукція “Рошен” виготовляється з численними порушеннями санітарних норм.

Як повідомляє УНН із посиланням на прес-службу відомства, експерти Росспоживнагляду з 22 по 24 жовтня під час інспектування підприємств кондитерської корпорації "Рошен" - ПАТ "Київська кондитерська фабрика "Рошен", ПАТ "Вінницька кондитерська фабрика" і Розподільної центру ТОВ РЦ "Плюс" корпорації "Рошен" виявили низку принципових проблем.

Зокрема, серед згаданих проблем - невідповідність нормативної бази, за якою випускається українська кондитерська продукція сучасним вимогам, існуючий виробничий контроль на перевірених підприємствах не забезпечує гарантії якості та безпеки продукції, що поставляється, відсутність допуску для поставок в Російську Федерацію у основного виробника сировини для українських кондитерських фабрик.

За результатами інспекції встановлено, що українська продукція виготовляється на основі застарілих нормативів і не відповідає санітарним вимогам Росії за показниками мікробної псування - вмістом дріжджів і цвілевих грибів для ряду груп кондитерських виробів.

Крім того, система контролю якості, існуюча в корпорації "Рошен", за номенклатурою, обсягом і частоті проведених лабораторних досліджень не достатня для забезпечення безпеки поставляється на російський ринок продукції. Сировина для виробництва кондитерських виробів не контролюється виробничими лабораторіями за санітарно-хімічними показниками безпеки, включаючи токсичні елементи, пестициди, мікотоксини, антибіотики і оцінюється тільки за супровідними документами постачальників сировини, а мікробіологічний контроль не включає дослідження на наявність патогенних мікроорганізмів, що недостатньо для забезпечення безпеки випускається.

Також повідомляється, що контроль окремих груп сировини (масложирової продукції) не передбачає оцінку показників безпеки з утримання бензопірену, транс - ізомерів жирних кислот і перекисного числа, передбачених чинним російським законодавством. Крім того, зазначається, що основний постачальник сухого молока для фабрик "Рошен" - ПАТ "Бершадьмолоко" (Вінницька область) - не входить до реєстру молокопереробних підприємств України, допущених до постачання в Російську Федерацію, що також є грубим порушенням встановлених вимог.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта