У «Шебелинкагазвидобування» немає жодної ліцензії на розробку газових площ

22.11.2013 15:28 Економіка
http://www.azarov.ua/ http://www.azarov.ua/

В Харківській області є близько 25 потенційних газоносних площ, які необхідно сьогодні розробляти. Але «Шебелинкагазвидобування» ліцензій на їхню розробку не має.

Про це повідомив директор «Шебелинкагазвидобування» Юрій Фесенко.

- Ми на сьогодні, на превеликий жаль, не маємо ліцензії на жодну нову площу. Безумовно, вони не великі, не такі як Шебелинка, Кобзівка, таких немає. Але їх все одно треба розробляти. Хоча Кобзівку теж спочатку вважали середнім родовищем, а виявилося дуже сейозним і сьогодні воно дає 1,5 млрд кубометрів газу на рік. Тому їх треба розробляти. Без повноцінної сейсмічної розвідки говорити, що у нас багато чи мало запасів газу, — бутафорія, - зазначив він.

Також головний газодобувач області назвав справедливу ціну на російський газ.

- Моя особиста думка, що для рівня нашої економіки в тому стані, в якому економіка зараз знаходиться, максимальна ціна повинна бути 250 дол. за тис. куб. м, не більше. Це буде справедлива ціна і для нашої економіки, і для взаємовідносин з Газпромом, адже ми перші на вході газу, тобто транспортні витрати на доставку газу менші, тому вартість повинна бути дешевою від усіх, а існує парадокс — ми на вході, а у нас ціна, якщо ще урахувати 100 дол. знижки, 510 доларів, - наголосив Юрій Фесенко.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта