Укравтодор буде акціонувати облавтодори

27.11.2013 07:31 Економіка
http://newsradio.com.ua/ http://newsradio.com.ua/
Пропонується створити холдингову компанію , а її дочірні підприємства стануть публічними акціонерними товариствами.

Згідно із запропонованими Укравтодором змінам до постанови уряду N221 від 28 лютого 2002 року, коли була створена Державна акціонерна компанія (ДАК) Автомобільні дороги України , пропонується зняти заборону на конвертацію акцій ДАК при виділенні , злитті, приєднанні , перетворенні. Наприкінці жовтня Міністерство інфраструктури без зауважень погодило правки, запропоновані Укравтодором . Документ ще повинні схвалити Мінфін , Мінекономрозвитку і Фонд держмайна, пише ЛігаБізнесІнформ.

За словами радника голови Укравтодору Володимира Галушко, прийняття проекту постанови Кабміну дозволить створити холдингову компанію , а її дочірні підприємства стануть публічними акціонерними товариствами . Управляти облавтодорами зможе як Укравтодор через ДАК , так та обладміністрації , які можуть отримати 100 % акцій акціонерних обласних компаній.

- Це дасть можливість в майбутньому розвивати їх за рахунок коштів місцевих бюджетів або інвесторів після приватизації. Ми хочемо створити ринок послуг з експлуатації та утримання доріг. ПАТ зможуть самостійно , без втручання Укравтодору брати кредити та інші запозичення, - сказав Галушко.

Це рішення приймається в рамках Концепції реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування , яка була схвалена в 2011 році. У ній , зокрема , йдеться про передачу управління автомобільними дорогами всіх областях країни , автономній республіці Крим та Севастополю.

ДАК Автомобільні дороги України знаходиться під управлінням Укравтодору. Компанія відповідає за ремонт , будівництво та утримання доріг загального користування. ДАК була створена шляхом передачі майна держпідприємств , що входили до складу Української державної корпорації по будівництву , ремонту та утриманню автомобільних доріг , дочірнім підприємствам. Зараз вона об'єднує 25 дочірніх підприємств- облавтодорів і підприємства Львівський Дорсервіс , Севастопольський упрдор , Західдорвибухпром , Ексбуд , ШРБУ N100 і пансіонат Дорожник.

Автор: Администратор сайта