Укравтодорівці грають у карти просто на дорозі (ВІДЕО)

27.04.2013 08:04 Економіка
http://forum.autoua.net/ http://forum.autoua.net/
Працівники Укравтодору вирішили зіграти у "підкидного" замість лагодити дороги. Таке прагнення до роботи вони пояснюють тим, що їм уже кілька місців не платять зарплатню.

За роботою ремонтників Укравтодору "застукали" журналісти ТСН.

На центральній дорозі в селі Гнідин, що під Києвом, щодня втрачають колеса десятки машин. Гнідинський сільський голова Олександр Лазаренко, який теж став жертвою бездоріжжя, пише листи всім, від кого залежить доля цієї дороги. Однак у відповідях конкретики немає.

"Терміни виконання вищезазначених робіт залежатимуть від погодних умов та стану фінансування доріг місцевого значення", - переповів Олександр Лазаренко.

Ямковий ремонт одного кілометра такої дороги, за підрахунками сільського голови, коштують 1,5 млн грн. Але точкові роботи тут вже не допоможуть. Потрібно зривати верхній шар, що в чотири рази дорожче.

Керівництво обласного Автодору не зізнається, чи є гроші на ремонт у Гнідині і чи є взагалі в планах ремонтувати цей шлях. Єдині, з ким може поговорити сільський голова - робітники, які працюють безпосередньо на дорозі.

"Працівники обурюються тим, що ми з них взагалі щось вимагаєм, вони не отримували декілька місяців зарплату", - розповів Олександр Лазаренко.

Автодорівці на трасі є, але зайняті вони не роботою, а грою в карти. Інформацію про затримку зарплат ремонтникам по всій Україні вони підтвердили.

Водночас в обласному управлінні доріг дані про заборгованість офіційно спростували. А в Укравтодорі на те ж саме питання досі не відповіли.

Хаос на дорогах помітили і контрольні органи. Впродовж перевірки за два останні роки виявили, що майже з 17 млрд грн, які виділено на дороги, найбільше отримали лише три фірми.

Єдине можливе пояснення, чому не платять робітникам, і чому немає доріг, дають правоохоронці. Результати їхньої перевірки є в розпорядженні ТСН: на дорогах тільки за два роки встановлено порушень на майже чверть мільярда гривень. Хоча хто нестиме за це відповідальність - досі не визначено.

Джерело: ТСН
Автор: Администратор сайта