Український цукор їстимуть в Африці та Азії

20.07.2012 09:46 Економіка
Україна поставлятиме цукор-сирець до країн Африки та Азії

Про це розповів голова правління - генеральний директор Національної асоціації цукровиків України "Укрцукор" Микола Ярчук.

"Сьогодні є певні переговори з країнами Азії та Африки, які хочуть купувати наш цукор у вигляді цукру-сирцю із цукрових буряків. Вони розуміють, що треба диверсифікувати свої джерела поставки цукру", - сказав він, при цьому не уточнивши, про які саме країни йдеться, повідомляє сайт Українського клубу аграрного бізнесу.

За його словами, Україна вже експортувала 150 тис. тонн. цукру до 18 країн.

"На сьогодні ми відвантажили 150 тисяч тонн цукру. Основні споживачі - це країни Митного союзу, серед яких особливі позиції в Казахстану. До цієї країни ми відвантажили понад 80 тисяч тонн цукру. А загалом 18 країн купляють наш цукор, в тому числі 23 тонни на сьогодні купила Росія... не знаю, через які канали. Навіть країни Європейського союзу купляють наш цукор. Він повноправно може конкурувати на будь-яких ринках", - розповів Ярчук.

За вересень-червень з України було експортовано 117,9 тис. тонн цукру, що є безпрецедентним показником останнього десятиріччя.

Автор: Администратор сайта