Україну порівняли з Африкою за рівнем комп'ютерного піратства

13.11.2012 14:15 Економіка
http://www.securitylab.ru http://www.securitylab.ru
За даними Міжнародного статистичного агентства IDS з 2006 по 2012 рік комп'ютерне піратство в Україні трималось на рівні 84%.

Україна за рівнем комп'ютерного піратства знаходиться на рівні з країнами екваторіальної Африки. Про це повідомив керівник департаменту із захисту інтелектуальної власності "Microsoft Україна" Юрій Омельченко.

- Україна посідає 5 місце у світі за розробкою програмного забезпечення, у цій сфері зайнято 250 тисяч осіб. При цьому ринок не отримує жодного завершеного продукту для використання. Люди працюють на іноземні компанії, займаються офшорним програмуванням, пишуть програми, які стають завершеним продуктом за кордоном і повертаються на український ринок за зовсім інші гроші. Українська економіка при цьому не отримує податків.

За словами Юрія Омельченка,  з червня 2011 по липень 2012 року в Україні було проведено 340 ефективних перевірок на предмет використання неліцензійного ПО. Загальна кількість поданих позовів до господарських судів — близько 17 млн грн. За останнє літо активність не зменшилась і було виявлено 109 фактів правопорушень, порушено 69 кримінальних справ, 52 з яких знаходяться на сьогодні у суді.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта