Унікальний електродвигун розробив харківський завод

22.05.2013 13:55 Економіка
http://busofdonbass.narod.ru/ http://busofdonbass.narod.ru/
Державне підприємство завод «Електроважмаш» запустив у виробництво електродвигун для шахти імені В.М. Бажанова.

Шахта розташована у Макіївці і входить у склад ДП «Макіїввугілля». Дана машина використовується для підйому вугілля. Потужність агрегату становить 1450 кВт, номінальна частота обертання – 100 об / хв.
– Особливість агрегату полягає в тому, що двигун спроектований на підшипниках кочення, що не вимагають подачі машинного масла і систем, що забезпечують цю подачу. Двигун буде експлуатуватися при роздільній системі вентиляції, що не вимагає установки повітроохолоджувачів і систем подачі та охолодження води. Ізоляція всіх обмоток витримує температуру до 180 С. – повідомили на підприємстві.
Закінчення робіт та постачання заплановані на першу декаду листопада поточного року.

Довідка СК
Державне підприємство завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту. ДП завод «Електроважмаш» виробляє продукцію для Росії, Індії, Казахстану, Панами, Мексики та інших країн по всьому світу.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта