В Харківській області побудують комплекс з переробки побутових відходів

25.06.2015 10:35 Економіка
Фото: 24daily.net Фото: 24daily.net
На Харківщині триває будівництво комплексів з управління комунальними відходами.

На території Харківської області розташовано 78 місць видалення твердих побутових відходів. На більшості зазначених об'єктів відсутні документи на право користування земельною ділянкою, не розроблена проектно-кошторисна документація, відсутні позитивні висновки державної екологічної експертизи, не отримана дозвільно-погоджувальна документація у сфері екології та природних ресурсів, - повідомляє сайт ХОДА.

Як повідомив заступник голови Харківської ОДА Євгеній Шахненко, в області діють 7 полігонів промислових відходів. На полігонах розміщують відходи 3 і 4 класів небезпеки. Полігони, на яких допускається розміщення небезпечних відходів 1 і 2 класів небезпеки, у Харківській області відсутні. Крім того, Євгеній Шахненко зазначив, що за 2014 рік в області утворилося майже 2,2 млн тонн відходів 1-4 класів небезпеки, що на 0,3 % менше, ніж у 2013 році.

З метою покращення ситуації у сфері поводження з відходами на території області у лютому цього року за рахунок Харківського міського бюджету (у сумі 11,76 млн грн) введено в експлуатацію другий етап другої черги Дергачівського полігона твердих побутових відходів, потужністю 2 млн м3/рік. Розрахунковий термін експлуатації цього полігона становить 5 років.

Також в місті Богодухів здійснюється будівництво комплексу по управлінню комунальними відходами. У повному обсязі розроблена проектно-кошторисна документація та отримано позитивний висновок філії ДП «Укрдержбудекспертиза» в Харківській області на будівництво комплексу по управлінню комунальними відходами в місті Люботин.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта