У харківському Технополісі хочуть зменшити податки на зарплату

04.07.2012 17:58 Економіка
Технополіс «П’ятихатки» — крок до Великої двадцятки Технополіс «П’ятихатки» — крок до Великої двадцятки

Реалізація на Харківщині проектів «Технополіс «П’ятихатки», «Село майбутнього»,  українсько-російського технопарку «Слобожанщина» є шляхом до найрозвиненіших економік світу - G-20.

Це стало однією з головних тем засідання Харківського регіонального Комітету з економічних реформ, яке відбулося цієї середи під головуванням губернатора Михайла Добкіна.

Голова облдержадміністрації зазначив, що українсько-російський технопарк «Слобожанщина»  та  проект «Село майбутнього» високо оцінені вищим керівництвом держави, але це лише початок економічної модернізації як країни взагалі, так і регіону зокрема.
– Президент України Віктор Федорович Янукович і Уряд поставили перед нами конкретне завдання – у 2020 році увійти до двадцятки найбільш розвинених і впливових країн світу. Вирішення цього завдання можливе тільки на основі модернізації економіки, залучення інвестицій та впровадження інноваційних технологій, – підкреслив Михайло Добкін.
В ході засідання був розглянутий проект Закону України «Про Технополіс П'ятихатки». Під час обговорення законопроекту депутат Харківської облради голова правління ПАТ «Фед» Віктор Попов запропонував зменшити податкове навантаження на заробітну плату до 10%  для підприємств, які будуть відкриті в рамках Технополісу «П’ятихатки».

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта