Вагітним жінкам будуть платити менше через нові закони

18.07.2013 07:30 Економіка
http://www.massagetables.ru/ http://www.massagetables.ru/
Нові правила нарахування допомоги по вагітності змушують роботодавців зменшувати жінкам зарплатню.

Як пише “Комсомольская правда в Украине”, нові правила додадуть істотних проблем майбутнім мамам. Так, з 1 липня набули чинності зміни, згідно з якими сума допомоги по вагітності та пологах стала об'єктом для нарахувань Єдиного соціального внеску. Незважаючи на те, що виплати повністю фінансуються Фондом соцстрахування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, витрати з нарахування ЄСВ несе роботодавець. Крім того, вагітні втратять гроші в розмірі 2% від нарахованої суми.

- Як заявляли самі автори законопроекту на стадії його прийняття, дана норма приймалася для того, щоб період такого лікарняного включався до страхового стажу, і це, звичайно, добре, - коментує ситуацію юрист Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Ганна Воєводіна. - Однак для роботодавця тепер така виплата стала дуже дорогим задоволенням.

Так, жінка із середньою зарплатнею у 8 тис. грн , відправляючись у відпустку по вагітності та пологах, має отримати від Фонду соцстрахування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності близько 33 тис. грн. І якщо раніше ця сума ніяким збором не обкладалася, то нерідко траплялося, що в останні місяці лояльний директор навіть підвищував своїй співробітниці зарплату, щоб та отримала допомогу побільше. Тепер же з 33 тис. грн. роботодавцю доведеться заплатити до бюджету майже 11 тис. У результаті багато компаній, навпаки, будуть знижувати зарплату жінкам перед декретом, щоб сума допомоги була менша.

Автор: Администратор сайта