Відомі найкрупніші платники соціального внеску в Харкові

17.03.2016 09:19 Економіка
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Великі підприємства і компанії Харківщини в січні-лютому заплатили 290 мільйонів гривень єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Про це повідомили в Спеціалізованій ДПІ з обслуговування великих платників податків у місті Харкові. Зокрема, в лютому великий бізнес сплатив 119 млн грн.

Найбільші відрахування зробили ПАТ «УкрСиббанк», КП «Харківські теплові мережі», АК «Харківобленерго», ПАТ «Турбоатом», КП «Харківводоканал»

У податковій нагадали, що, відповідно до Закону України від 24 грудня 2015 року № 909 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році», з початку року були скасовані класи професійного ризику, а загальну ставку нарахування єдиного соціального внеску знижено до 22 % (раніше вона коливалася від 36,2 до 49,7 % відповідно до класу професійного ризику).
Спеціальні ставки нарахування внеску для інвалідів залишилися без змін. Крім того, тепер ЄСВ із зарплати (доходу) працівників в розмірі 3,6 % не утримується.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта