Вілкул дасть 300 мільйонів на доступне житло, а Добкін заселить 200 родин

22.03.2013 14:03 Економіка
Колаж СК Колаж СК
На програму «Здешевлення вартості іпотечних кредитів» виділять 300 млн грн. Про це повідомив Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради. В свою чергу губернатор Харківщини Михайло Добкін обіцяє в найближчий час дати квартири 200 родинам.

Обговорення реалізації програм із забезпечення громадян доступним житлом стало одним з ключових питань, розглянутих на нараді. Зокрема, увагу було приділено програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів, яка реалізується в рамках соціальних ініціатив Президента. Олександр Вілкул доповів, що минулого року завдяки цієї програми 1233 українські родини отримали житло.
– 20 лютого Урядом прийнято рішення, яке дозволило продовжити в 2013 році реалізацію цієї програми. Коштів – близько 300 млн грн. Їх вистачить більш ніж на 6 тис. квартир, якщо швидко працювати. У програмі беруть участь 339 об’єктів на 13 тис. квартир. 15 березня активізовано роботу з укладенням договорів. За чотири дні було підписано 11 договорів. Цього замало, але це лише початок, – сказав віце-прем’єр-міністр України. – Я звертаюсь до губернаторів, щоб вони організували роботу так, як її було проведено в минулому році. Уже є досвід такої роботи. Фонд молодіжного будівництва має списки людей, які потребують поліпшення житлових умов. Ми розуміємо, які будинки будуть добудовуватися і отримали банківське кредитування. Люди мають побачити реальні приклади реалізації соціальних ініціатив Президента.
Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник повідомив, що повністю профінансовано видатки по кредитах, які було надано в 2012 році.
– Ми розраховуємо, що банки-партнери прискорять акредитацію забудовників і оперативно надаватимуть кредити громадянам. Серед цих об’єктів 113 уже введено в експлуатацію. Громадянам пропонується понад 2500 квартир, – повідомив міністр.
На Харківщині у другому кварталі цього року буде введено в експлуатацію два будинки в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України «Доступне житло». За словами Михайла Добкіна, в області в різному ступені готовності зараз 23 будинки, мінімальний ступінь готовності – понад 70 %.
– Є будинки, які готові на 95 %, два будинки ми здаємо в кінці другого кварталу, таким чином, у нас буде вже близько 100 квартир. Зараз спостерігається активізація людей, які отримують консультації щодо участі у програмах – до 15 осіб на день. У цьому році чотири сім’ї вже оформили документи на отримання кредиту, ще 20 сімей такі документи готують. На мою думку, найближчим часом близько 200 сімей подадуть документи, вони виявили бажання придбати квартири за програмою «Здешевлення вартості іпотечних кредитів», – повідомив губернатор.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта