Виробництво ендопротезів профінансує бюджет Харківської області - М. Добкін (ФОТО)

01.06.2012 14:13 Економіка
Ендопротези Ендопротези
Медичні проекти Українсько-Російського технопарку “Слобожанщина” фінансуватимуть з обласного бюджету.

Про це в ході засідання експертної ради технопарку заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На розгляд засідання було винесено чотири інноваційні проекти.

- Приємно відзначити, що до чотирьох проектів, затверджених експертною радою, додасться в найближчий час принаймні 12 пропозицій від наших колег, - зазначив Михайло Добкін. - Велика частина проектів пов'язані з авіабудуванням, це зрозуміло, адже обидві наші країни мають підприємства з розробки і виробництва сучасних літаків. Низка проектів пов'язана з медициною. Комерціалізація, звісно, - головний залог успіху того, що робиться у технопарку, і всі проекти, над якими працюють наші і російські науковці, повинні бути втілені у життя і приносити користь і розробникам і суспільству. Ми готові в цьому зробити перший крок назустріч. Якщо сертифікований продукт буде готовий до реалізації на ринку, ми приймемо в облраді внесення змін у програму “Здоров'я Слобожанщини” щоб фінансувати за бюджетні кошти придбання і передачу лікарям для подальшого медичного застосування.

У рамках першого проекту планується створення технологічного комплексу для нанесення багатошарових зміцнюючих нанопокриттів, для поліпшення характеристик деталей авіаційного та енергетичного машинобудування.

Другий проект передбачає виробництво модулів ендопротезів з біосумісних матеріалів з функціональними покриттями.

Третій проект орієнтований на розробку технології та обладнання з виробництва харчових інгредієнтів на основі наноструктурних мінеральних сорбентів, а в рамках четвертого проекту планується створення Міжнародного консорціуму з організації виробництва двомоторних турбогвинтових багатоцільових літаків для місцевих повітряних ліній «Evektor EV-55 Outback».

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта