Виробництво потягів хочуть почати іноземні компанії в Україні

18.09.2012 14:56 Економіка
http://kievskaya.com.ua http://kievskaya.com.ua
Іноземні виробники залізничної техніки, зацікавлені у продажу своєї продукції в Україні, повинні організувати своє виробництво у нашій державі.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков у Берліні, де відвідав виставку "InnoTrans 2012", повідомили у прес-службі Мінінфраструктури України.

"Просто так ніхто нічого не купуватиме. Провідні світові концерни, такі як Siemens, Hyundai та інші, мають приходити в Україну, організовувати виробництво та збирати заводи, або кооперуватись з нашими. Чистий імпорт – уже невигідний", - наголосив Борис Колесніков.

При цьому міністр інфраструктури підкреслив, що деякі комплектуючі, зокрема електронні системи, все ж доведеться купувати на Заході, а все інше вироблятиметься в Україні.

"Україна має не гірших інженерів та інших кваліфікованих робітників", - сказав він.

Наразі вже є компанії зацікавлені у локалізації свого виробництва в Україні.

"Ми зустрілися з двома компаніями, які потенційно готові почати виробництво в Україні. Поки називати їх не буду, але вони вже наступного тижня надішлють технічні команди в Україну, щоб ознайомитись з можливостями нашого виробництва", - повідомив Борис Колесніков.


Автор: Администратор сайта