Власникам люксових авто доведеться розщедритися

09.12.2015 13:35 Економіка
Фото: drivers.in.ua Фото: drivers.in.ua
До місцевого бюджету Харківщини надійшло понад 51 мільйона гривень транспортного податку від власників люксових авто.

Зазначена сума надійшла з початку поточного року, коли було введено в дію транспортний податок. Відтоді юридичні особи та громадяни - власники легкових автомобілів з об'ємом циліндра двигуна понад 3000 куб. см та терміном використання менше 5 років з дати першої реєстрації - повинні сплатити транспортний податок у розмірі 25 тисяч гривень за кожен такий автомобіль.

Майже 4 млн грн надійшло від фізичних осіб та 47,3 млн гривень перерахували до бюджету юридичні особи.

Сьогодні і завтра місцевих бюджетів

В ГУ ДФС у Харківській області повідомили, що юридичні особи самостійно обчислюють податок, до 20 лютого подають до органів фіскальної служби податкову декларацію та сплачують податок поквартально рівними частками. А обчислення податку громадянам здійснюється органами ДФС за місцем реєстрації платника податку

Усього в регіоні на сьогоднішній день платниками транспортного податку на зазначені автомобілі є близько трьох тисяч суб’єктів. Усім їм направлені повідомлення-рішення на сплату податку на загальну суму 62,8 млн грн. Сплатити податок необхідно протягом 60 днів від дня вручення їм зазначених повідомлень на рахунки, вказані в повідомленнях, - повідомили у  ГУ ДФС у Харківській області.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта