Вугільна революція почнеться з Харківщини

29.08.2012 14:19 Економіка
Барвінківський «вугільний клондайк» Барвінківський «вугільний клондайк»
«Гіпрококс» розробить проект по видобутку вугілля у Барвінківському районі. Про це учора на прес-конференції повідомив голова Барвінківської райдержадміністрації Іван Бовдуй.

За його словами підприємство «Барвінок 3+» уклало угоду з державним підприємством "Державний інститут по проектуванню підприємств коксохімічної промисловості" про розробку проекту, за яким будуть видобувати буре вугілля Новодмитрівського родовища.

– Буквально на минулому тижні був підписаний договір з інститутом «Гіпрококс» про замовлення проекту. У розробці цього проекту приймають близько 12-14 українських інститутів. На 80-85% це виробництво буде забезпечено вітчизняним обладнанням. Також будуть використовні газогенератори, виробництва фірми «Simens», але розроблені нашим Дніпропетровьским інститутом, – сказав він.

Він також додав, що згідно з проектом на території Барвінківського та Вовчанського районів будуть монтуватися газогенератори, які почнуть виробляти синтез-газ з бурого вугілля.

За словами голови райдержадміністрації жителі району підтримують реалізацію проекту, адже на першому етапі його реалізація буде створено 3000 робочих місць.
– Це дасть нам заробітну плату, формування бюджету, інфраструктури, – підкреслив він.
Також голова райдержадміністрації повідомив, що «Барвінок 3+» уклав угоду з Барвінківським аграрним ліцеєм щодо відкриття додаткові груп для підготовки кадрів, зокрема перекваліфікації трактористів на бульдозеристів.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта