Приватизація вугольних підприємств коштуватиме одну гривню у 2013 році

22.06.2012 13:12 Економіка
Вугільні підприємства приватизують за одну гривню у 2013 році Вугільні підприємства приватизують за одну гривню у 2013 році
В 2013 році вуглевидобувні підприємства приватизуватимуть за новою схемою.

Про це в інтерв'ю “Урядовому кур'єру” розказав голова Фонду державного майна Олександр Рябченко.

За його словами, продаж вугільних шахт — це перспектива 2013 року. Але продаж не всіх вугледобувних підприємств принесе великі кошти бюджету.

- Є справді цікаві й прибуткові підприємства, вони продаватимуться на конкурентних засадах на аукціонах, і хто більше сплатить, той і буде там господарювати. Але є значна частина вуглевидобувних підприємств, у яких не можна очікувати на конкуренцію. Тут головне завдання держави — отримати внаслідок інвестицій підприємство, яке успішно працює, - заявив Олександр Рябченко.

Приватизація вугледобувних підприємств тепер буде відбуватися за новим способом, передбаченим законом, що набув чинності 6 травня. Для приватизації інвестиційно непривабливих і збиткових об'єктів буде влаштовано інвестиційний конкурс. Підприємство буде продано за 1 гривню тим, хто більше вкладе у його розвиток.

- Це буде розрахунок, і тому, хто більше гарантує, й буде продано це підприємство. А держава потім  контролюватиме, щоб усі ці інвестиції надійшли на підприємство, - запевняє голова Фонду. - Щоб перейти до приватизації, необхідно, аби орган управління — у цьому разі Міненерговугілля — сформував перелік вугледобувних підприємств, які підлягають приватизації, для затвердження урядом. Ця робота триває відповідно до плану заходів, що передбачений Національним планом дій. Крім того, за Міненерговугілля закріплена передприватизаційна підготовка, яка, до речі, включає в себе і корпоратизацію державних вугледобувних підприємств. Фонд  державного майна готовий здійснювати цю приватизацію, і ми проводитимемо її на кшталт приватизації енергетики: вся інформація буде на нашому сайті.

Автор: Администратор сайта