Харківська область очолила рейтинг розвитку регіонів

23.05.2018 09:05 Економіка
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Кабмін оприлюднив дані моніторингу соціально-економічного розвитку областей за 2017 рік.

Харківщина втретє посіла перше місце серед інших областей України та друге – після Києва. Результати моніторингу оприлюднені на сайті Мінрегіонбуду.
Загальну рейтингову оцінку регіонів розраховано за 64 показниками, що згруповані за 12 напрямками. За половиною напрямків та 22 показниками Харківська область входить до п'ятірки лідерів.

Друге місце наша область посідає за напрямками «Розвиток малого та середнього підприємництва», «Відновлювана енергетика та енергоефективність», «Соціальний захист та безпека».

При цьому за підсумками 2017 року Харківська область укріпила свої позиції в економіці та соціальній сфері, посівши перші місця відразу за трьома напрямками: «Ефективність ринку праці», «Доступність та якість послуг у сфері освіти» та «Раціональне природокористування та якість довкілля». За результатами попередніх рейтингових оцінювань (у 2015 та 2016 роках) Харківщина випереджала місто Київ лише у сфері освіти.

Важливим підсумком роботи Харківської області стало відразу 9 перших місць за ключовими показниками, які стосуються соціального забезпечення населення, розвитку підприємництва, підвищення енергоефективності, якості освіти, соціального захисту дітей та поліпшення екологічної ситуації в регіоні (у 2016 році таких показників було 7, у 2015 році – 4).

Андрій Соха