Як отримати гроші на бізнес у Харківському центрі зайнятості. Коментар Міненка

14.01.2014 15:00 Економіка
http://mignews.com.ua/ http://mignews.com.ua/

Хочешь отримати гроші на власний бізнес - доведи, що вартий. 

В Україні діє Національна програма підтримки підприємництва, яка реалізує пільгові кредити.

У рамках цієї програми створений і вже працює Український фонд підтримки підприємництва, який теж втілює в життя пільгове мікрокредитування на суму від 25 тис. до 2500 тис. грн, але під 10–12 % річних. Також треба пам’ятати, що всі державні кредити та види фінансової допомоги видаються в національній валюті. Тобто в гривні.

Отримати «підйомні» можна також у Харківському обласному центрі зайнятості.

– У нас людина може безоплатно отримати гроші і спробувати відкрити підприємницьку діяльність, – розповідає директор Центру Володимир Міненко. – Ми пропонуємо одноразову виплату допомоги з безробіття замість тих грошей, які б людина отримувала, якби стояла на біржі 12 місяців. Звичайно, сума для різних людей різна. Вона залежить від стажу роботи і зарплати, яку людина отримувала на останньому місці роботи. Та загалом це 10–15 тис. грн. Безумовно, на ці гроші бізнес відкрити складно, але принаймні спробувати та зрозуміти, що це таке, однозначно можна. Наразі у нас близько 1100 осіб по області, які отримали одноразову грошову допомогу. На це держава витратила приблизно 12 млн грн тільки за цей рік.

Для того щоб отримати ці гроші, у Центрі зайнятості вам спочатку запропонують пройти тестування. Тут є консультанти і психологи. Вони працюють з людиною і можуть принаймні спробувати передбачити, чи вийде у неї щось, чи ні. Чи може вона ризикувати і брати на себе відповідальність. Потім пропонується пройти навчання з ведення своєї справи. У процесі виробляється і захищається бізнес-план, збирається комісія і виносить рішення – чи давати цій людині гроші. Весь цей процес займає близько місяця.

– Взагалі є така загальносвітова статистика. Зі 100 осіб, які започатковують свій бізнес, тільки 10–12 стають успішними підприємцями. Решта банкрутують або відразу, або поступово, – каже Володимир Міненко. – На жаль, не всі можуть бути бізнесменами навіть за умови, якщо ми їх навчимо і підкажемо сектор економіки, в якому зараз можна розвиватися краще за все. Але кожен, якщо хоче, має бодай спробувати.

Артем Богдан, матеріал з газети "Слобідський край" №1-2 від 04.01.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта