Як отримати гроші на підприємництво у центрі зайнятості. Тонкощі процедури

18.07.2013 07:07 Економіка
http://iskra-kungur.ru/ http://iskra-kungur.ru/
У Харківському регіональному фонді підтримки підприємництва докладно розповіли, як можна отримати державні гроші на розвиток власного бізнес-проекту.

- Безробітним, яким виповнилося 18 років та які не можуть бути працевлаштовані за сприянням служби зайнятості протягом місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підхожої роботи, за їх бажанням, допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності, - розповів директор Харківського міського центру зайнятості Сергій Піженко.

За його інформацією, одноразова виплата допомоги по безробіттю не здійснюється безробітним, яких звільнено з останнього місця роботи за порушення трудової дисципліни, за порушення письмових рекомендацій служби зайнятості та особам, які протягом останніх 24-х місяців, що передували початку безробіття, були зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності.

Для розгляду питань щодо отримання допомоги одноразово безробітний подає до центру зайнятості заяву про надання допомоги та бізнес-план. Для захисту бізнес-плану безробітний запрошується на комісію. Висновок комісії щодо здатності безробітного до підприємницької діяльності надається директору центру зайнятості, виходячи з результатів професійної діагностики безробітного, набутих ним знань з організації підприємницької діяльності та аналізу його бізнес-плану.

Рішення про одноразову виплату допомоги по безробіттю (або відмову в її виплаті) приймається директором центру зайнятості протягом 10 робочих днів з дня подання заяви та бізнес-плану на підставі висновку комісії з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та оформлюється наказом, з яким безробітний ознайомлюється під особистий підпис.

Безробітний протягом 10 робочих днів після прийняття рішення про виплату допомоги по безробіттю одноразово зобов’язаний пройти державну реєстрацію юридичної особи або фізичної особи – підприємця. Виплата допомоги по безробіттю одноразово здійснюється через установи банків у встановленому порядку протягом 30 календарних днів після надходження від органів Пенсійного фонду України інформації про вчинення реєстраційних дій державним реєстром щодо факту створення юридичної особи, набуття статусу підприємця фізичною особою.

Ігор Бережний, матеріал з газети "Слобідський край" №84 від 16.07.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта