Як отримати кредит на будівництво власного житла. Умови та документи

16.09.2013 12:25 Економіка
http://shkolazhizni.ru/ http://shkolazhizni.ru/
У Харківській області діє обласна програма індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2012–2015 роки.

Реалізацією цієї програми займається ДП «Харківський обласний Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі». Відсоткова ставка за кредитом становить усього 3 % річних, гроші даються на строк до 20 років, що є дуже вигідною пропозицією. Позичальники, що мають трьох і більше дітей, узагалі звільняються від сплати відсотків.

Сума кредиту з урахуванням рівня платоспроможності позичальника не може перевищувати кошторисної вартості об’єкта кредитування та граничного розміру в сумі 100 тис. грн для добудови, реконструкції будинку, придбання готового житла і 200 тис. грн для спорудження нового житлового будинку.

За весь період існування на Харківщині програми «Власний дім», з 1998 року, у її рамках надано кредити 1332 громадянам на 22 млн 766 тис. грн. Ці кошти дали змогу розпочати будівництво 355 індивідуальним забудовникам, придбати готове житло – 330 особам, газифікувати – 647 садиб.

У 2013 році на реалізацію програми з обласного бюджету виділено 475 тис. грн.

Для підтвердження права на одержання кредиту на будівництво житла за програмою «Власний дім» та визначення його суми позичальник надає:
1) заяву на ім’я керівника виконавчого органу фонду про надання кредиту;
2) клопотання органу місцевого самоврядування про надання кредиту;
3) клопотання райдержадміністрації про надання кредиту;
4) паспорт громадянина України;
5) довідку про склад сім’ї;
6) документи, необхідні для визначення рівня платоспроможності позичальника (довідку про доходи позичальника і членів його сім’ї, одержані за попередні 12 місяців);
7) довідку, видану органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, про наявність (або відсутність) приватного житла;
8) копію документа, що підтверджує право власності чи користування земельною ділянкою (крім випадків придбання житла);
9) проектно-кошторисну документацію або будівельний паспорт (крім випадків придбання житла);
10) довідку про працевлаштування;
11) заяву власника житла чи об’єкта незавершеного житлового будівництва про згоду продати його із зазначенням погоджених з позичальником ціни та інших істотних умов договору купівлі-продажу (у разі придбання житла).

Артем Богдан, матеріал з газети "Слобідський край" №110 від 14.09.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта