Як позначилося підвищення тарифів на комуналку на заборгованості населення

04.12.2014 13:15 Економіка
21 листопада вступили в дію нові тарифи на опалення і гарячу воду.

Тарифи затверджені Національною комісією, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг.

Зокрема, для КП "Харківські теплові мережі" вони склали:
для абонентів в будинках, обладнаних лічильниками тепла, - 374,5 грн/гкал;
для абонентів у будинках, не обладнаних лічильниками, - 9,58 грн за 1 кв. м (сплачується протягом опалювального періоду).

На запитання, як позначилося підвищення тарифів на комунальні послуги на заборгованості серед населення, відповів перший заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Харківської облдержадміністрації Сергій Дорошенко.

– Практика показує, що після підвищення тарифів рівень розрахунків з початку знижується. Однак у нас наразі досить великий показник розрахунків за 2014 рік як серед населення, так і в підприємств: до 93 % за тепло, 90 % – за воду й водовідведення.

Довідка. На сьогодні найдешевша вода в області в мешканців Харкова, частини Харківського та Дергачівського районів, яких обслуговує КП «Харківводоканал». Тариф на постачання 1 м3 води складає для них 5,17 грн, на водовідведення – 3,04 грн. Найдорожча ж вода в селищі Петрівське Балаклійського району. Там за 1 м3 води люди платять 13,8 грн. А водовідведення найдорожче в Богодухівському районі – до 18,14 грн за 1 м3.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 140 від 22.11.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта