Які спеціалісти потрібні Харківщині. Інформація ХОДА

26.06.2013 09:56 Економіка
http://argumentua.com/ http://argumentua.com/
Провідні підприємства регіону активно співпрацюють з вишами Харківщини в плані надання першого робочого місця в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України.

Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков. 

«Хотілося б відзначити взаємодію провідних економічно активних підприємств з Національним аерокосмічним університетом ім. Жуковського. У 2013 році в університеті близько 1000 випускників. З них бюджетників близько 700 людей і близько 300 осіб навчалися на контрактній основі. Бюджетники працевлаштовані практично на 100%, з 283 контрактників працевлаштована 31 особа. На Харківський авіаційний завод працевлаштована 61 людина, на ФЕД працевлаштована 41 особа. Найбільшими замовниками підготовлених фахівців є завод імені Малишева, ХТЗ, «Турбоатом», Житлобуд-1 і Житлобуд-2, «Світло шахтаря», ФЕД», - сказав Андрій Моченков.

Також заступник голови ОДА зазначив, що підприємства відчувають потребу в штукатурах, лицювальниках, плиточниках, малярах, верстатниках широкого профілю, наладчиках верстатів з програмним керуванням, електрогазозварниках, слюсарях-ремонтниках. Крім того, підприємствам потрібні електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, касири торгівельного залу, касири банку. У легку промисловість дуже активно залучається молодь зі спеціалізацією "закрійник".

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта