Які заводи Харківщини втратили ринки збуту

23.09.2014 13:23 Економіка
http://2292.ua.all.biz http://2292.ua.all.biz
Промислове виробництво в Харківській області упало майже на 9 %.

Індекс інфляції в Харківській області з початку року склав 113, 2 %. З таким результатом, як розповів під час прес-конференції 22 вересня голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, регіон на 14 місці по Україні.

- Цінова ситуація на ринку викликає стурбованість у всіх мешканців області. Індекс споживчих цін на продукти харчування склав 112, 2 %. Це 13 місце серед регіонів України, - зазначив голова облради.

Через втрату ринків збуту, на 8, 8 % упало промислове виробництво. Спостерігається зниження об’ємів виробництва за сімома видами продукції. В першу чергу, за словами Сергія Чернова, постраждало машинобудування. Воно упало на 8, 7 %. Найбільше постраждали заводи “Южкабель”, Харківський підшипниковий завод, ФЕД, “Об’єднання комунар” та інші.

Не дуже добра тенденція спостерігається і в сільському господарстві. У порівнянні з минулим роком, на 8, 5 % збільшився забій великої рогатої худоби.

- На 1 вересня ми можемо констатувати, що чисельність великої рогатої худоби зменшилася на 5, 7 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, - сказав Сергій Чернов.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта