Який харківський товар найкраще продається в Україні

30.01.2014 15:20 Економіка
http://tsn.ua/ http://tsn.ua/
У 2013 році за обсягами продажів на Харківщині лідирують сигарети.

Як повідомили у Головному управлінні статистики в Харківській області, у 2013 році підприємства області продали промислової продукції на 62,8 млрд грн. У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 5,7%. Вона займає 7 місце після Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської, Полтавської областей та Києва.

Із загального обсягу реалізації 72,1% припадає на продукцію переробної промисловості, 21,8% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 5,4% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,7% – підприємств з забору, очищення та постачання води.

В структурі реалізації продукції переробної промисловості переважає продукція провідних для області видів діяльності: виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів і машинобудування (крім ремонту та монтажу машин і устатковання), питома вага яких складає відповідно 36,6% (або 16,6 млрд грн) та 24,5% (11,1 млрд грн).

До десяти найкрупніших за обсягами реалізованої промислової продукції підприємств області входять ПрАТ «Філіп Морріс Україна», АК «Харківобленерго», Державне підприємство завод «Електроважмаш», Зміївська ТЕС, КП «Харківські теплові мережі», Газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування», Шебелинське відділення з переробки газового конденсату і нафти, ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», ВАТ «Турбоатом», ПАТ «Харківгаз», на які припадає 42% обсягу реалізації.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта