Якою буде Харків-Арена. На будівництво підуть мільйони - Г. Кернес

20.05.2013 09:48 Економіка
http://sport.obozrevatel.com/ http://sport.obozrevatel.com/
Вартість багатофункціонального комплексу “Харків-Арена” складе 350 млн. грн.

Про це повідомив харківський міський годова Геннадій Кернес.

Арена буде розрахована на 6 тис. місць. Це буде чотириповерхова споруда як зі стаціонарними, так і з мобільними трибунами. Крім того, за інформацією “Городского дозора”, проект передбачає автостоянку на 850 місць, дві тренувальні зали і кафе. У 350 мільйонів також закладені витрати на благоустрій прилеглої території. Адже, як зазначив Геннадій Кернес, “не можна побудувати красиву арену у чистому полі”.

Генеральним інвестором спорткомплексу до Євробаскету-2015 у Харкові став Сергій Курченко. За його словами, будівельні роботи вже розпочалися.

«За попередніми оцінками, обсяг інвестицій складе близько 35 млн дол. 25% цієї суми вже зараз готова виділити компанія «ВЕТЕК». Інші 75% ми, швидше за все, візьмемо в кредит. Фактично будівельні роботи на об'єкті вже ведуться. Вони були розпочаті 10 травня, відразу ж після того, як ми отримали всі належні документи на землю. За попередніми планами, здача арени в експлуатацію запланована на грудень 2014 року», - повідомив Сергій Курченко.

Після Євробаскету-2015 арена використовуватиметься в якості майданчика для проведення баскетбольних матчів та інших змагань більш ніж зі 100 видів спорту. Крім того, на «Харків-Арені» можна буде проводити виставки, свята і концерти.

Автор: Администратор сайта