Японія виділить 1,5 мільярда доларів фінансової допомоги Україні

25.03.2014 07:59 Економіка
http://zn.ua/ http://zn.ua/
Японія вирішила виділити Україні фінансову допомогу в розмірі 1,5 млрд дол.

Про це прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив 24 березня в Гаазі під час саміту з ядерної безпеки, пише РБК-Україна із посиланням на видання Agence France-Presse.

Того ж дня головний секретар Кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга на прес-конференції в Токіо озвучив журналістам рішення виділити фінансову допомогу Україні.

- Прем'єр-міністр Японії вже оголосив, що Японія надасть економічну підтримку Україні в розмірі 1,5 млрд дол. за умови, що між українським урядом і МВФ будуть досягнуті необхідні домовленості проведенні необхідних реформ, - повідомив Есіхіде.

Есіхіде також зазначив, що з 1,5 млрд дол, які Японія готова виділити Україні, 1,1 млрд дол будуть надані за низькою відсотковою ставкою.

- Дуже важливо, щоб міжнародне співтовариство надало підтримку Україні, що опинилася в непростій економічній і політичній ситуації, - резюмував головний секретар Кабміну Японії.
Нагадаємо, 17 березня Японія заявляла про невизнання референдуму, проведеного в Криму Росією. Також через Крим Японія заморозила переговори з РФ щодо спрощення візового режиму.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта