Ярмарок на площі Свободи. Де продають найдешевші продукти (ФОТО)

05.02.2013 15:19 Економіка
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

Сьогодні У Харкові на площі Свободи відкрився ярмарок, присвячений Масляній. 

Як розповіла головний спеціаліст відділу інвестицій виставкової діяльності Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Юлія Яковлєва, на ярмарку представлена продукція харківських підприємців та продукція сільськогосподарських підприємств з Харківської області.

- Ярмарка направлена на те, аби знизити ціни в області на основні соціально значущі продукти харчування, - зазначила Юлія Яковлєва.

ЧИМ ТОРГУЮТЬ НА ЯРМАРКУ. БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Так, рибу на ярмарку продають два великих рибних господарства області — Печенізьке та Лиманське (Зміївський район). За один кг товстолобика просять 10 грн, а за карася — 25.

Широко представлений вибір молочних продуктів. Так, за кілограм сиру просять від 22 до 25 грн. Середня ціна за літр молока — 8,20-8,45 грн, масло продають по 14-16 грн за 200 грн, сметану — по 22 грн за кг.

Ціни на м'ясо свинини — 48-52 грн за кг, на ребро — 43 грн за кг. За сало просять 45 грн за кг.

Найдешевші яблука, які знайшов кореспондент «СК», коштують 5 грн за кг. За такою ціною продають Флоріну, Семеренко та яблуко-грушу.

На ярмарку широкий вибір меду — ціни стартують від 20 грн за півлітрову банку. Найдорожчий мед з акації та липи продають від 55 грн за кг.

Як розповіла Юлія Яковлєва, ще не всі сільськогосподарські підприємства представили свою продукцію. Днями очікують сільгоспвирибників із Первомайського, що продаватимуть крупи.

Як розповіла Юлія Яковлєва, зазвичай в ярмарку беруть участь одні й ті ж самі виробники. Вони надсилають свої заявки до Департаменту агропромислового розвитку.

- Ми пишемо листи-пропозиції до адміністрацій усіх 27 районів області. Звісно, є вимога до учасників ярмарку. Ними обов'язково мають бути лише сільгоспвиробники, а не перекупники, щоб ми розуміли, де саме була виготовлена ця продукція, - розповіла Юлія Яковлєва.

Ярмарок пропрацює до 7 березня.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта