Європейські дорожні знаки на шістсот тисяч хочуть встановити на Харківщині

08.11.2012 15:17 Економіка
http://www.ves.lv http://www.ves.lv
Візит європейських туристів під час Євро-2012 показав, чого не вистачає в області для іноземців.

Як розповів директор Харківського обласного організаційно-методичного центру туризму Денис Дармостук, перед Євро-2012 в області активно готували автобусні туристичні маршрути для іноземців. Але туристів більше цікавили піші та велосипедні екскурсії.

- Для того, щоб познайомитися з архітектурою нашого міста, подивитися парки, туристи хотіли взяти напрокат велосипеди, - розповів Денис Дармостук, - автобусні ж маршрути були не дуже популярними. Також він нагадав, що в Харківській області на сьогодні створено 4 веломаршрути.

- Сьогодні обласна і міська влада розуміє, що попереду Євробаскет-2015 і ми починаємо формувати піші і веломаршрути, - запевнив Денис Дармостук.
Також він розповів, що регіон планує залучити кошти із держбюджету на створення паркінгів і нових дорожніх знаків.

- Ми зараз ведемо переговори з Києвом і просимо виділити кошти на відкриття паркінгів навколо туристичних об'єктів. А також просимо виділити 600 тис грн на установку дорожніх туристичних знаків, які мають бути в регіоні, - повідомив Денис Дармостук, - Туристи не розуміють наших знаків, вони не вміють читати українською мовою. Нам потрібні європейські знаки, які загальноприйняті у всій Європі.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта