Євросоюз продовжить підтримувати розвиток малого і середнього бізнесу на Харківщині

Promo
02.05.2019 10:10 Економіка
У рамках Форуму Kharkiv SME Day посол ЄС Хьюг Мінгареллі підтвердив готовність Європейського Союзу підтримувати розвиток в регіоні малого і середнього бізнесу.

Хьюг Мінгареллі розповів про нові програми, які мають безпосереднє відношення до розвитку малого і середнього підприємництва, їх пропонує Євросоюз.

У цьому році Європейський банк виділив на підтримку і розвиток бізнесу в Україні 1,5 мільярда євро. Завдяки співпраці з Європейським банком місцеві підприємці отримали можливість залучити додатково фінансові ресурси, що забезпечило можливість поліпшити якість товарів і послуг, розширити ринки збуту. Особлива увага була приділена програмам енергоефективності, на які банк ЄБРР також виділив кошти. Буквально за день до закінчення форуму у Харківському університеті імені О. М. Бекетова була презентована програма підготовки енергоменеджерів.

Реалізація проектів і програм у галузі енергозбереження та енергоефективності є однією з умов планомірного стабільного розвитку підприємств і громад області. Енергозбереження — це використання енергозберігаючого обладнання, ознайомитися з актуальними моделями якого можна, перейшовши за посиланням https://220volt.com.ua/elektrika-i-svet/nizkovoltnoe-oborudovanie/rele-tajmeri-fotokontrolleri/tajmeri.htm, це впровадження енергозберігаючих технологій і залучення кваліфікованих фахівців у галузі енергозбереження — енергоменеджерів.

Хьюг Мінгареллі підкреслив, що Харківська область має великий потенціал для розвитку аерокосмічної індустрії, інформаційних технологій, машинобудування, енергетики. Губернатор Харківської області Юлія Світлична підкреслила, що завдяки плідній співпраці з Європейським банком відновлено об'єкти інфраструктури, оновлено електротранспорт, будуються нові станції метро, впроваджуються і реалізуються нові ефективні програми. Участь у Форумі брали інвестори, банкіри, представники середнього та малого бізнесу. За підсумками Форуму прийнято рішення про підписання ряду договорів.