Юлія Світлична: торгівля між Харківщиною і США зростає

15.02.2019 14:41 Економіка
Фото:kharkivoda.gov.ua Фото:kharkivoda.gov.ua
Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична під час зустрічі з Послом США в Україні Марі Йованович обговорила реалізацію спільних проектів та подальші перспективи співробітництва.

Юлія Світлична відзначила позитивну динаміку в співробітництві Харківщини та США, що спостерігається протягом останніх років. Зокрема, за минулий рік зовнішньоторговельний оборот Харківської області зі США зріс на понад 14 %, у тому числі на 23 % зросло експортне постачання харківських підприємств до цієї країни.

— США приділяють велику увагу Харківщині, сходу України і проектам, які ми реалізовуємо. Мені надзвичайно приємно, що наша співпраця тільки укріплюється та розширюється, — сказала Юлія Світлична.

Вона нагадала, що саме за підтримки США на Харківщині було створено Регіональний центр адміністративних та соціальних послуг, який демонструє високу ефективність та має великий попит у жителів регіону. Також наш регіон має Меморандум про взаєморозуміння з посольством США, підписаний у 2016 році, та план спільних дій, що спрямовані на боротьбу з корупцією.

Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки відзначила, що «між США й Харківщиною в нас є чудове партнерство».

— Є чимало інвестиційних та бізнес-партнерств між США та Харковом, і це дуже важливо, — відзначила Марі Йованович. — Ми сподіваємося на продовження нашого співробітництва.

Вона також підкреслила важливість розширення співпраці в культурній сфері.

— Минулого року в нас була така культурна ініціатива, коли ми привезли бродвейський мюзикл у Харків. І ваші талановиті місцеві актори брали участь, співали та грали в цьому мюзиклі. І, звісно, ми будемо продовжувати таке культурне співробітництво, — сказала пані посол.

Сторони домовилися про подальше поглиблення співробітництва, зокрема, в економічній та культурній сферах. Також у ході зустрічі обговорили питання дотримання закону під час виборчої кампанії на території області. Юлія Світлична запевнила пані посла в тому, що з боку керівництва області робиться все необхідне для забезпечення чесного й прозорого виборчого процесу та для того, щоб усі кандидати мали рівні можливості й однакові умови.

— З пані послом ми підтримуємо спільну тезу та вважаємо, що під час як президентської, так і парламентської передвиборчих кампаній потрібно повністю виконувати законодавство й використовувати міжнародні практики. Я впевнена, що наша сьогоднішня розмова додасть нам впевненості та об'єднає у спільних зусиллях, — підсумувала голова ХОДА.

Читайте також: Президент відкрив філармонію в Харкові. Фото