Ювелірки і ломбарди знову будуть ліцензувати в Україні

23.05.2013 06:45 Економіка
http://tsn.ua/ http://tsn.ua/
В Україні планують повернути обов'язкове державне ліцензування діяльності ювелірних магазинів і ломбардів.

За інформацією Укрбізнесу, через зростання кількості пограбувань ювелірних магазинів і ломбардів в Україні планують знову повернути їх облік. Про це заявила начальник відділу департаменту Державної служби охорони при Міністерстві внутрішніх справ Світлана Павловська.

"До 2010 року саме цей вид діяльності був у секторі державного регулювання, а після 2010 року він вийшов з цього сектора і дана категорія об'єктів була виключена з ліцензування... На даний момент Мінфіном планується розробка відповідних законодавчих і нормативних актів... щодо регулювання діяльності об'єктів ювелірної сфери", - сказала вона.

За словами Павловської, зараз жодне державне відомство не веде обліку кількості ювелірних магазинів і ломбардів. Начальник прес-служби Головного управління МВС у Києві Ігор Михалко заявив, що за цей рік ще не зафіксовано нападів на ломбарди, але у минулому році таких злочинів було шість. При чому всі вони відрізнялися особливою зухвалістю. У той же час рівень розкриття таких злочинів сьогодні знаходиться на досить низькому рівні.

Джерело: Укрбізнес
Автор: Администратор сайта