З 1 грудня у Податковій запрацює електронний кабінет платника податків

08.10.2012 06:06 Економіка
http://vkurse.ua http://vkurse.ua
У Державній податковій службі підготували концепцію створення "Електронного кабінету платника податків", яким можна буде користуватися добровільно.

Як повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ, задача сервісу - надавати безоплатні електронні послуги з оперативного дистанційного обміну інформацією з ДПС. Система складається з чотирьох елементів.
Послуга "Інформаційний сервіс" дозволяє працювати з індивідуальним податковим календарем в режимі информування про строки подачі звітності, податкових накладних , сплати податків, про виявлені помилки з можливістю їх виправлення. Сервіси "Розрахунок з бюджетом" і "Спілкування з ДПС" дозволяє сплатити податки, збори, платежі в бюджет за допомогою інтернет-банкінгу; розраховувати пеню і здійснювати офіційну переписку з податківцями, замовляти і отримувати довідки. Останній сервіс "Податкова звітність" передбачає подачу декларацій і електронному вигляді.
Ці послуги будуть впроваджуватися поступово, протягом 2013 року, але вже з 1 грудня цього року почнеться реєстрація платників.




Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта