З Харківгазом та Харківміськгазом судиться АМК за права споживачів

22.11.2012 10:37 Економіка
Цього року мешканці Хакрівському області стали більше звертатися до антимонопольного комітету зі скаргами підприємства, що надають житлово-комунальні послуги.

Як повідомив голова Харківського обласного територіального відділення АМК Анатолій Косолапов, найбільша кількість скарг — 22 — стосуються газопостачання.  

- Звернення в основному стосуються поведінки ПАТ «Харківгаз» і ПАТ «Харківміськгаз» щодо відключення споживачів — боржників, - говорить Анатолій Косолапов, - а також деякі зловживання при наданні технічних умов юридичним особам щодо підключення, в тому числі щодо договорів ліцензіатів по забезпеченню газу за неврегульованими цінами.

Більше половини зловживань, вказаних у заявах, підтвердились після розслідування АМК, говорить голова тервідділеня. За результатами порушено 1 справу щодо «Харківгазу» і дві справи щодо «Харківмісьгазу».

За словами Анатолія Косолапова, рішення АМК були оскаржені у судах, але на касаційному етапі попередні рішення харківських судів були скасовані, і остаточне рішення було прийняте на користь комітету.

- На сьогодні ми розглядаємо перспективу притягнення до відповідальності цих природних монополістів, щоб більше не допускались такі прояви, які ущемляють права споживачів, - зазначив Анатолій Косолапов.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта