З “хрущовок” людей почнуть переселяти у нові будинки — радник Голови ВР

30.05.2013 13:06 Економіка
http://ru.tsn.ua/ http://ru.tsn.ua/
Мешканцям старих “хрущовок” дадуть квартири з більшою площею.

Як пише УНН, під час реконструкції кварталів застарілої забудови їх жителів розселятимуть у квартири з більшою площею помешкань загального користування. Таке рішення озвучив Радник Голови ВР з питань будівництва Ігор Лисов.

За його словами, перед тим, як розпочати процес розселення, необхідно внести певні зміни до законодавства. Таким чином людей вдасться убезпечити.

"Якщо прийнято рішення щодо реконструкції того чи іншого кварталу або будинку застарілої забудови, розселятимуть мешканців або тимчасово, або у будинки, які знаходяться поруч з їх житлом. Це українці обиратимуть самі, як їм буде зручно. Але що головне - нормативи тих помешкань, у які їх відселятимуть, незалежно від того, стоїть людина на квартобліку чи ні, мають бути збільшені в частині площі помешкань загального користування. Тобто у "хрущовках" площа кухні 6 кв. м, туалет – 2 кв. м, коридор – 1,5. А у нових серіях, які будуватимуть замість них, кухня вдвічі більша – 12 метрів, тобто до тієї площі, на якій люди мешкають зараз, додається коефіцієнт 1,2-1,3", - пояснив І.Лисов.

Зараз Україні налічується більше 4 млн кв.м застарілого житла.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта