З «Хюндаєм» навипередки: Україна обігнала Росію та Польщу

09.09.2013 16:50 Економіка
Україна посіла 25 місце в світі за розвитком залізничної інфраструктури, випередивши Росію і Польщу.

Про це зазначається у звіті про глобальну конкурентоспроможність The Global Competitiveness Report 2013–2014, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".
За критерієм оцінки залізничної інфраструктури Україна значно випередила своїх сусідів Росію (31 місце) та Польщу (70 місце).
"У минулому році за цим же показником Україна зайняла 27 місце, таким чином позицію за розвитком залізничної інфраструктури у світовому щабелі за рік покращено на 2 пункти", - йдеться у повідомленні "УЗ".
За загальним рівнем розвитку в цілому інфраструктури Україна займає 70 місце, рівень доріг – 144, портова інфраструктура – 94, повітряна – 105 місце.
Звіт про глобальну конкурентоспроможність The Global Competitiveness Report є щорічною доповіддю Всесвітнього економічного форуму (World Economic Forum).
Перша доповідь була випущена в 1979 році. З 2004 року Звіт про глобальну конкурентоспроможність ранжує країни на основі "Глобального індексу конкурентоспроможності". Індекс конкурентоспроможності оцінює здатність країн забезпечити високий рівень добробуту своїх громадян.

Джерело: Укрзалізниця
Автор: Менеджер сайта