З пластикових пляшок, зібраних на Харківщині, зроблять вуличну плитку та каналізаційні труби

16.08.2012 12:11 Економіка
Переробляти відходи у вторинну сировину буде ДП “Укрекоресурси”, - повідомляє сайт підприємства.

“Укрекоресурси” планує переробляти поліетилен високого та низького тиску, а також поліпропілен в гранули, які можуть використовуватись для виробництва сміттєвих пакетів, каналізаційних труб, вуличної плитки, технічної плівки та інших аналогічних продуктів.

Переробляти відходи будуть у Полтаві. Сировину ж братимуть з Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Сумської, Київської, Черкаської та Кіровоградської областей.

- На Україні зараз існує багато підприємств з переробки відходів у вторинну сировину або з виготовлення готової продукції з вторсировини, які або працюють з невеликою завантаженістю або взагалі простоюють. Мало де налагоджені цикл сортування сміття, роздільного збору побутових відходів, збуту сировини та інші необхідні елементи інфраструктури. Саме ДП «Укрекоресурси» здатне допомогти забезпечити таким підприємствам повноцінне функціонування: організувати постійні поставки сировини в обсягах, необхідних для планового завантаження потужностей та вибудувати канали збуту виробленого сировини, - каже директор ДП «Укрекоресурси» Дмитро Радіонов.

Автор: Менеджер сайта